• Диагностика и Хирургично лечение на всички видове очни заболявания
  • Диагностика, профилактика и лечение на гинекологичните заболявания, бременност
  • Диагностика, профилактика и лечение на кардиологични заболявания
  • Високоспециализирана и модерна, извършваща широка гама изследвания
  • Диагностика и лечение на ендокринни заболявания

ОФТАЛМОЛОГЪТ Д-Р ВЕСЕЛИН ДАСКАЛОВ Е ПОРЕДНИЯТ ИЗВЕСТЕН ЛЕКАР, ЧИЕТО ИМЕ Е ИЗПОЛЗВАНО ВЪВ ФАЛШИВИ РЕКЛАМИ

13.03.2023

Управителят на СОБАЛ „Пентаграм“ и един от най-опитните офталмолози в България, д-р Веселин Даскалов, е поредният известен лекар, чието името е използвано злонамерено, с цел реклама на медикаменти с недоказано качество.

В поредица от публикации в социалните мрежи с негови снимки се твърди, че операция на очите вече не е необходима, тъй като е намерен естествен медикамент, който възстановява очите дори на 70-годишни.

В тази връзка д-р Даскалов би искал да увери своите пациенти и всички хора, които попаднат на фалшивите публикации, че никога и под никаква форма не е давал съгласието си за участие във въпросните реклами. Има редица очни състояния при които операция не само е необходима, но е и единствената алтернатива пред това човек да изгуби зрението си. Освен че уронват доброто име на д-р Даскалов, такъв род публикации крият риск за здравето на пациентите, които им се доверят.

Участието в реклама на медицински продукти противоречи на професионална етика на д-р Даскалов, с която той никога не би направил компромис.

***

Д-р Веселин ДАСКАЛОВ е се дипломира като лекар през 1987 г. в Медицинска академия, гр. София. Специалист е по очни болести от 1990 г. Две години работи като научен сътрудник в УМБАЛ „Царица Йоанна”, София. От 1992 г. e асистент към Катедрата по офталмология в УМБАЛ „Александровска”, в Клиниката по Очни травми и витреоретинална хирургия. От 1999 г. е главен асистент в същата катедра. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото начало, ръководи Отделението по офталмология до май 2012. В момента е управител на СОБАЛ „Пентаграм” в София, където консултира и оперира пациенти. Специализирал е във Великобритания, Япония, Германия. Член е на управителния съвет на Българското дружество по офталмология. Лекарската му практика на специалист обхваща пълния спектър диагностика и лечение на очните заболявания. Ежедневната му работа на офталмохирург включва оперативно лечение на катаракта, глаукома, отлепване на ретината, очни травми, диабетна ретинопатия, заболявания на макулата, както и трансплантации на роговица (кератопластика), рефрактивна лазерна хирургия.

 


 © IDEA GRAPHIC 2012 | Условия
ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ